Dessert Café: Dore Dore

Soms zit het allemaal even heel erg tegen. Zo besloot mijn laptop een week voor de tentamenweek er even helemaal mee op te houden. Om het lot een duwtje de goede richting te geven besloot ik mezelf eens te trakteren op wat lekkers. Genoeg keuze in Seoul  en toevallig liep ik tegen Dore Dore in de wijk Sinsa aan: een van Seouls bekende toetjes cafés die al wat langer op mijn lijstje stond. En voor ik het wist zat het leven weer een beetje mee! 

Dore Dore: $-$$

Een Dessert Cafe in Seoul bekend om hun regenboogtaartjes. Mijn taartje smaakte net zo lekker als dat hij er uit zag. De eerste verdieping van hun café is perfect voor foto’s.

Dore Dore is een patisserie met inmiddels meerdere vestigingen in Seoul. Zo kun je hun taartjes vinden in de Common Ground in Seongsu en in de Lotte Tower in Jamsil en op het vliegveld Incheon, maar hun oorspronkelijke vestiging zit in de wijk Sinsa. Hier hebben ze een vier verdiepingen hoog gebouw waar je kan neerstrijken om een van hun taartjes te proberen. Ze staan vooral bekend om hun kleurrijke regenboog taartjes, maar hebben natuurlijk voor elke smaak wat wils. Voornamelijk de eerste verdieping is erg leuk om te zitten aangezien je hier ook het winkelend publiek en poserend instagram gebruiker rond kan zien lopen.

Vaak zijn de taartjes in de toetjescafes mooier dan dat ze werkelijk smaken. Veel slagroom en veel sponge, maar weinig echte bite. Maar Doredore verraste mij positief. Ik koos op aanraden van de medewerkers de sweet pumpkin pie en binnen een paar seconden had ik deze in mijn eentje helemaal weggesmikkeld. Ook de strawberry latte was heerlijk en ik moest mezelf inhouden deze iets beter te doseren.

Twee en een half uur later was mijn paper voor een van mijn vakken af en verliet ik DoreDore met een voldaan gevoel. Huiswerk gemaakt onder het genot van een goed taartje, wat wil een meisje nog meer?

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

40, Dosan-daero 15-gil, Gangnam-gu, Seoul

(서울시 강남구 도산대로15길 40)

Metro:  Sinsa Station Exit 7 & 8

Let op: Koffietentjes komen en gaan in Seoul. Het is verstandig van te voren google, facebook of instagram te raadplegen om zeker te weten dat het cafeetje nog  bestaat en op dezelfde plek zit. Mochten er iets veranderd zijn, laat dat dat onderin de reacties weten en bespaar andere reizigers het zoekwerk. 

Laura – December 2018

Doen in de buurt van Sinsa: