National Museum of Korea

Een overzicht van de geschiedenis van Korea.

Een bezoek aan een nationaal museum is altijd een goede manier om een beeld te krijgen van een ander land. Onder welke invloeden is het het land van vandaag de dag geworden? Het Nationale Museum van Korea geeft je een goede inkijk in de geschiedenis van het Koreaanse schiereiland van de prehistorie tot aan het begin van de moderne tijd en het einde van de Koreaanse koninkrijk. 

National Museum of Korea: $

Een gratis inkijkje in de geschiedenis van Korea: van de prehistorie tot aan de moderne tijd.

Het Nationale Museum van Korea in Seoul is het grootste museum van Korea en ligt in het geografische hart van Seoul. Na de Korea oorlog werd dit gebied (YONGSANdeel van de Zuid-Koreaanse tak van het Amerikaanse hoofdkwartier. Deze aanwezigheid kun je nog steeds zien in de nabijgelegen wijk Itaewon. Toen in 1992 delen van de wijk Yongsan werden teruggegeven, werd besloten hier het nieuwe nationale museum te bouwen. Na jaren van werk mag het resultaat er zijn: een prachtig museum die je op een rustige en kalme manier meeneemt door de geschiedenis van Korea. 

Het museum is dagelijks vanaf 10 uur geopend, met uitzondering van nieuwjaarsdag en chuseok. De toegang voor de permanente tentoonstelling is gratis. 

Op de begane grond wordt het verhaal van Korea van de prehistorie tot aan de moderne tijd verteld. Na enkele prehistorische items neemt de tentoonstelling je mee naar de verschillende koninkrijken van Goguryo, Baekje, Gaya, Silla, en Balhae die in Korea aanwezig waren tot aan  de verenigde koninkrijken van de Goryeo en de Joseon Dynastieën. 

Op de tweede verdieping zijn verschillende kalligrafie- en kunstcollecties te zien. De derde verdieping is aan andere Aziatische landen en invloeden gewijd zoals Japan, China, Indonesië en Boeddhisme.

Een paar bijzondere items zijn onder andere de gouden Silla kroon, de peinsende Boddhisatva uit de Silla periode, en de 10 verdiepingen hoge pagoda van Goryeo. Meer weten? Bekijk DEZE overzichtelijke brochure van de 30 meesterwerken die je in het museum kunt zien. 

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

137, Seobinggo-ro, Yongsan-gu, Seoul
서울특별시 용산구 서빙고로 137 (용산동6가)

Metro:  Ichon Station (lijn 4) | Exit 2