Jeongdong Observatory: Uitzicht over het Deoksugung Paleis

Op internet zie je vaak tal van prachtige foto’s van de paleizen in Seoul voorbij komen, maar als nieuweling vraag je je constant af waar die magische fotoplekjes toch zijn. De Jeongdong Observatory is zo’n redelijk onbekend plekje vanaf waar je voor een goedkoop kopje koffie een geweldig uitzicht hebt! 

Jeongdong Observatory: $

Een gratis uitzicht over het Deoksugung Paleis.

Na een korte wandeling door het Deoksugung paleis sluit je het bezoek af met dit observatiecentrum. Loop door de hoofdingang naar buiten en sla rechtsaf de Deoksugung Dolman-gil in. Dit is vanwege de stenen muur een van de prachtigste straatjes van Korea! Aan je linkerhand zie je hier eerst een Belgische wafelkraam genaamd “Limburg” waar in het weekend rijendik mensen staan te wachten voor een wafel. Loop een klein stukje door zodat je links het Seoul City Hall Seosomun gebouw ziet. Ga hier naar binnen en neem de lift naar de 13de verdieping. Bestel voor KRW 2000/3000 won en geniet van een kopje koffie!

Voor het mooiste uitzicht kom je hier wat eerder of wat later op de dag. De zon staat namelijk achter dit gebouw waardoor er een grote schaduw op het onderste gedeelte van het paleizencomplex valt. Op een mistige dag zal dit wel meevallen maar op een zonnige dag kan het wat storend op de foto zijn. In de ochtend is het er ook nog lekker rustig waardoor je hier rustig zou kunnen werken. Rond een uurtje of 12 stroomt het opeens vol met mensen die hier onder het genot van een kopje koffie bijkletsen.

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

15, Deoksugung-gil, Jung-gu, Seoul
서울특별시 중구 덕수궁길 15 (서소문동)

Metro: City Hall (Lijn 1 & 2) Exit 1 & 2 (+ 11 & 12)

Doen in de buurt van City Hall:

– Deoksugung Paleis

– Deoksugung Dolman-gil

– Jeongdong Observatory

– Seoul Museum of Art