La Ferme

 $$-$$$
De salades zijn overpriced voor wat je krijgt, maar de sfeer is knus en gezellig. Perfect om even bij te kletsen.

Na drie maanden in Korea begin in de Albert Heijn maaltijd salades toch wel erg te missen. Hoewel je hier kimchi bij elke maaltijd krijgt, zijn de meeste groenten gefermenteerd. Het maken van een goede westerse salade kan hier al snel prijzig worden (6 tomaten kosten al gauw €3,50) waardoor mijn bordje al aardige tijd geen groenvoer meer had gezien.

Via designspots was ik op dit adresje gekomen en foto’s van prachtige gedecoreerde salades lieten mij direct het water in de mond lopen. Samen met Kevin ging ik nadat hij al weken op mijn lijstje stond, tijdens een zondagje café hoppen deze tent eindelijk eens uitproberen.

Wij waren niet de enige die op het idee kwamen. Hannam Dong overspoelt op zondagmiddag met expats en Koreaanse stelletjes opzoek naar brunch en koffie. We moesten ons inschrijven voor de wachtlijst en dus besloten we eerst naar café Cuzacuza te gaan. Twee uurtjes later konden we zo doorlopen en een perfect plekje in het restaurant kiezen.

La Ferme bracht me even helemaal terug naar de hippe Nederlandse lunchzaakjes. Door al het hout en planten hing er een hele gezellige sfeer. Kevin en ik bestelden beiden een salade. Ik ging voor de avocado zalm salade en hij voor eentje met kikkererwten. Beide salades werden geserveerd met een sneetje brood met avocado of bietenspread. Al dat groen was echt een feestje voor mijn ogen.

Maar daarmee was eigenlijk ook alles gezegd. Voor KRW 15,000 krijg je helaas geen waar voor je geld. De salades waren heel erg minimaal gevuld en er was geen quinoa, rijst of couscous aan toegevoegd waardoor we allebei de zaak met honger verlieten. Achteraf hadden we wellicht voor een “bowl” moeten gaan of het gerecht met kip en quinoa want dat zag er echt goddelijk uit

Tip: in dezelfde wijk zit een ander salade-zaakje “Salad Sellers” die wel waar voor je geld biedt.

Meer reviews

Meer Informatie

Adres

32, Itaewon-ro 54-gil, Yongsan-gu, Seoul 
서울 용산구 이태원로54길 32

Metro: Hangangjin (lijn 6)