Dongjak Observatory

Overal en altijd ben ik opzoek cafeetjes waar je uren kan wegdromen. In Seoul stikt het van de koffietentjes, waardoor het zonder goede tips soms een hele klus is om het perfecte plekje te vinden. Maar soms loop je zomaar tegen een pareltje aan die aan alle eisen voldoet. Deze keer in de categorie uren een boekje lezen of studeren onder het genot van een goedkope koffie met een geweldig uitzicht: de Dongjak Bridge Observatory.

Dongjak Observatory Cafe: $

In alle rust genieten van een een drankje en een prachtig uitzicht

Aan beiden zijden van de Dongjak brug zijn twee observatie torens te vinden met een Emart 24 mini supermarkt, een café en een rooftop. Onder het genot van een kopje koffie of een biertje kun je hier in alle rust genieten van het mooie uitzicht.

Aan de ene kant vind je het Gurum Cafe (Cloud Cafe | 구름카페), waar je de zon over de Han rivier kan zien op komen. Aan de andere kant zit het Noeul Cafe (Sunset Cafe | 노을카페) waar je de kleuren van de zonsondergang kan zien. Aan deze kant heb je ook zicht op het Yeouido 63 gebouw aan het water.

Bij het Sunset Café zijn op vier verschillende verdiepingen stoelen en tafels te vinden. Een deel daarvan is om het raam heen geplaatst met oplaadpunten voor stekkers en USB punten. De verschillende verdiepingen hebben ook aparte wifi-punten zodat het internet sterk genoeg is om hier te werken. Op de achtergrond tingelt wat klassieke muziek waardoor dit de ideale plek is om  even te studeren. Beide cafés zijn tot 12 uur middernacht geopend.

Meer Reviews

Adres

Gureum Cafe (Sunrise) 350 Dongjakdae-ro, Seocho-gu, Seoul

Neoul Cafe (Sunset) 355 Dongjakdae-ro, Seocho-gu, Seoul

동작구 동작대로 316-3번지 동작대교 노을카페

Metro:  Dongjak Station Exit 1