Paris Croissant: Europese Bakkerij in Seoul

Hoewel het in Seoul stikt van de bakkerijtjes met chique Franse namen, zijn er maar weinig waar het brood echt smaakt zoals “het hoort.” De meeste deegwaren zijn flink aangezoet of van flubbermateriaal, waardoor je alleen maar meer trek krijgt. Ik had al vrij snel mijn Europese lunch – een sneetje brood met vleeswaren – voor een goede Aziatische lunch van rijst of noedels verruild. Brood komt in Nederland wel weer. In Azië eten we zoals de Aziaten. 

Paris Croissant: $$-$$$

Het is wel wat prijzig, maar als je verlangt naar een goede stuk Europees brood is dit the place to be!

Opweg van de Donjak Brug naar Inchon station kwam ik in de wijk Yongsan-gu deze bakkerij tegen. Hoewel de naam Frans aandoet verkopen ze hier alles waar je Europese brood-hart sneller van gaat kloppen. Naast goed uitziende Franse baguettes verkopen ze Duits zuurdesem brood, Italiaanse Focaccia en zelfs speltbrood!

Na wat research op internet bleek Paris Croissant een grotere keten in Zuid-Korea te zijn, met inmiddels filialen in Amerika. Volgens enkele reviews smaken sommige Franse lekkernijen zelfs bijna lekkerder dan in Frankrijk. Bij deze locatie kun je via een glazen raam in de bakkerij kijken, en zien hoe elk uur een andere broodsoort wordt gemaakt. Daarnaast hebben ze op de tweede verdieping een groot café waar je kan genieten van de taartjes en de cakejes die ze verkopen

Mijn klasgenoot Eelke verlangde iets meer naar een goede boterham dan ik, en kon het niet laten om even snel naar binnen te gaan. Helaas was het speltbrood uitverkocht, waardoor hij een Italiaanse lekkernij meenam voor onderweg. Goddelijk! Binnen een paar seconden was het tot op de kruimel opgegeten: echte kaas! echte tomaten!

Naast brood verkopen ze hier ook prachtige taarten en andere zoete lekkernijen, salades, spreads zoals hummus en voorbelegde sandwiches.

Hoewel Paris Croissant een keten is, kun je hieronder het adres voor de locatie aan Ichon-Ro vinden aangezien ik zeker weet dat ze hier speltbrood verkopen.

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

245, Ichon-Ro, Seoul, South Korea, Seoul

Metro:  Ichon Station Exit 3-1