Laura Weemering

Ik ben Laura, een reislustige studente die overal en altijd op zoek is naar fotogenieke plekjes, gezellige koffietentjes en bijzondere ervaringen.

Lang voordat Instagram haar intrede deed, was ik altijd al opzoek naar de fotogenieke plekjes in een stad. Vanwege mijn liefde voor fotografie zag ik elke plek door het oog van de camera en wist ik dingen vast te leggen die anderen hadden gemist.

Al snel ontdekte ik dat de achteraf gelegen knusse en gezellige straatjes een veel beter beeld geven van de sfeer van een stad. Gelukkig ben ik niet vies van een beetje lopen waardoor ik me zo uren kan verliezen in het zomaar straatje in straatje uit gaan, om daarna in een gezellig koffietentje neer te strijken en te genieten van de dynamiek van de stad.

 

 

Live the moment

Met wat vallen en opstaan heb ik inmiddels mijn ideale methode gevonden waardoor ik het meeste uit mijn reis kan halen.

De onmisbare highlights van een stad vul ik aan met tips van lokale blogs en instagram hashtags. Lokale blogs geven vaak goede tips over knusse straatjes met die gezellige tentjes, leuke festivals en onvergetelijke must-do's en instagram laat je de meest fotogenieke plekjes zien.

En soms moet je een beetje gewoon gaan met de flow en genieten van wat er op je pad komt. Hoe goed je van te voren alles plant, er gaan altijd dingen anders. Maar ook dat zijn herinneringen die je moet koesteren!

 

Capture the memories

Ook de kleine momenten van het leven vind ik belangrijk om te vereeuwigen: dat ene kopje koffie met een vriendin, de vallende blaadjes van de herfst, de mooie lucht op weg naar huis: dat zijn de herinneringen die het leven zo mooi maken. Waar ik ook heen ga, mijn trouwe kleine canon powershot g9 mark II  gaat altijd met mij mee. Het is de ideale camera om spontane momenten van het leven vast te leggen: hij is klein, licht van gewicht en maakt geweldige foto's. Verder gebruik ik een Canon 70D met een 18-135 mm, 35mm en een 50 mm lens

Zie ook: Laura Weemering Photography

 

KEEP THEM FOREVER

Het leukste van het maken van herinneringen is het terugkijken en het delen ervan. Ik probeer zoveel mogelijk mooie momenten vast te leggen in mijn wekelijkse fotoboeken. Sinds 2014 heb ik al mijn (telefoon)foto's weten vast te leggen in halfjaarlijkse albums. Hoewel ik nog een beetje achterloop met mijn vakantiealbums, is dat inmiddels ook een mooie collectie in de boekenkast. Deze albums maak ik in photoshop en druk ik vervolgens af met Albelli.

Zie ook: WEMORIE DESIGNS

 

 

 A Ship in harbor is safe,

but that is not what ships are built for

 

Wemorie in Zuid-Korea

Tijdens mijn buitenlandsemester in Seoul, Zuid-Korea eind 2018, kwam ik er achter dat er geen goede reisblogs over Zuid Korea in het Nederlands te vinden waren. De blogs die er waren, waren heel gelimiteerd tot de meest bekende highlights van Seoul en Busan. Zonde! Want Zuid Korea heeft zoveel meer te bieden en is absoluut een ondergewaardeerde reisbestemming.

Ik probeerde dit gat zelf te vullen met de blogs van expats in Korea en Instagram-accounts van reizigers, lokale fotografen en toeristenorganisaties, maar miste daardoor een goed overzicht. Elke keer als ik iets nieuws in ontdekte kwam ik erachter dat ik er al in de buurt was geweest. Ik bleef maar heen en weer reizen tussen verschillende metrostations en wijkjes.

Daarom besloot ik zelf met deze website de reiziger een duidelijk overzicht te bieden. Welke steden kun je in Zuid-Korea bezoeken? Wat mag je zeker niet missen in de verschillende wijken? Hoe kom je bij die ene tempel en wat is er in de directe omgeving nog meer te zien? Na een verblijf van een halfjaar in Seoul heb ik genoeg insidertips weten te verzamelen over leuke straatjes, prachtige toetjescafés en geweldige winkels die jouw reis naar Zuid-Korea compleet zullen maken. 

 

 

Wemorie AROUND THE WORLD
Naast blogs over Zuid Korea ben ik van plan deze website aan te vullen met tips voor leuke dagjes weg in Nederland, citytrips in Europa en vakanties in Azië. Daarnaast kun je hier ook algemene reistips vinden.

 

Memories by wemorie
Maar na al dat reizen is het vaak de vraag hoe je al die gemaakte herinneringen gaat bewaren. Wat doe je met al die honderden foto's op je camera en je telefoon? Hoewel ik stiekem zelf nog heel erg achter loop probeer ik alles zoveel mogelijk in fotoboeken bij te houden. Op deze blog deel ik mijn tips and tricks!