Overstap op Kuala Lumpur: wat te doen?

Een overstap is vaak nooit leuk, en een lange al helemaal niet. Maar als je met een budget reist ontkom je er meestal niet aan. Dan kun je er maar het beste uithalen wat er in zit; hoe langer de overstap, hoe groter de kans dat je nog een extra reisbestemming aan je vakantie kunt toevoegen.

Nadat ik onverwachts voor 18 uur uur was gestrand op Kuala Lumpur, besloot ik De Maleisische hoofdstad in te gaan. Hoewel ik totaal vereist en uitgeput was, leek dit mij een uitstekende mogelijkheid om de stad even te verkennen. Mocht ik er ooit terugkomen, dan heb ik in ieder geval al een idee hoe de stad in elkaar zit.

van Kuala Lumpur Airport naar het centrum: 75 MYR (+-16 euro)

Zorg dat je overstap minimaal 6 uur is.

Zorg dat je bagage al doorgebabbeld is naar de eindbestemming.

Hoe kom je van het vliegveld in het Centrum?

1. Volg de bordjes KLIA Express

Hoewel de luchthaven op 75 kilometer van het centrum vandaan ligt, kun je met de supersnelle verbinding binnen 30 minuten in het centrum zijn Volg hiervoor de bordjes KLIA express om bij de trein te komen. Deze vertrekt elke 10 – 15 minuten.

2. Koop een travelpass

Een enkeltje naar het centrum kost 50 Maleise Ringgit (+-11 euro). Verstandiger is het om een Travelpass te kopen, aangezien je vanaf de KLIA lijn waarschijnlijk ook wilt overstappen én nog terug moet naar het vliegveld… Een betere optie is een KL TravelPass. Deze kun je bij een informatie desk vlakvoor de incheck paaltjes vinden. Een Travelpass kost 75 Maleise Ringgit (+-17 euro) en is 48 uur onbeperkt  geldig. 

3. Neem de KLIA Express naar KL Sentral en stap daar over

De KLIA Express lijn brengt je naar de KL Sentral: het grote knooppunt van de stad. Hier kun je overstappen op andere bestemmingen zoals:

– Petronas Towers: Halte KLCC (LRT metro: 5 halts vanaf KL Sentral)

– Chinatown: Halte Pasar Seni (Monorel: 1 halte vanaf KL Sentral)

– Batu Caves: Halte Batu Caves (8 haltes vanaf KL Sentral: ongeveer een halfuur. 

Bekijk de metrokaart van Kuala Lumpur hier.

 

Wat te doen in Kuala Lumpur?

De Twin Towers

De Petronas Twin Towers is hét iconische beeld van de Skyline van Kuala Lumpur. Met 452 meter is het een van de hoogste gebouwen ter wereld. 

Om de torens te zien kun je de metro naar de halte KLCC nemen. De metro brengt je naar de voet van de torens, maar voor een beter uitzicht loop je door het winkelcentrum heen naar het KLCC park. Hier is een prachtig park aangelegd vanaf waar je de torens kan bewonderen en even bij kan komen. In het park is ook een grote speeltuin waar kinderen zich ondertussen kunnen vermaken. 

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

Metro:  KLCC station

Masjid Jamek Mosque

Na de Twin Towers nam ik de metro terug naar de halte Masjid Jamek. Hier staat een prachtige wat kleinere moskee die je kan bezoeken. Bij binnenkomst kun je hier bedekkende kleding lenen zodat je op gepaste wijze door het complex kan struinen.  

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

Off Jalan Tun Perak, Kuala Lumpur City Centre

Metro:  Masjid Jamek station

Sultan Abdul Samad Gebouw & Merdeka Plein

Via Masjid Jamek kun je daarna doorlopen via het Sultan Abdul Samad Gebouw naar het Merdeka Plein. Hier werd op 1957 de onafhankelijkheid van de Britten uitgeroepen. 

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

 

Metro:  Masjid Jamek station

China Town

Via het Merdeka Plein kun je in 10 minuutjes naar China Town lopen. China Town is een gezellige multiculturele wijk in Kuala Lumpur. Naast Chinees-boeddistische tempels, (zoals de Guandi Tempel), kun je hier ook een Indiase tempel vinden (Sri Maha Mariamman). Daarnaast vind je in China Town gezellig marktjes waar je souveniertjes kan scoren en wat lekker kan eten, zoals:  Petaling Street, Central Market KL, en Kasturi Walk

Meer Reviews

Meer Informatie

Adres

 

Metro:  Pasar Seni Station

Nog meer te doen in Kuala Lumpur:  

– Thean Hou Tempel

– Batu Caves

– Sri Mahamariamman Tempel

– Masjid Negara Moksee

– Street Art in Bukit Bintang

 – Streetfood op de nachtmarkt van Jalan Alor

– Perdana Botanical Garden

– Rooftop Bar: The Heli Lounge Bar